Nyheter april 2010
 

 

Deltagarlistor för Prins Bertil Memorial har släppts

Nu finns deltagarlistor för Prins Bertil Memorial, där Gärdesloppet ingår som en del, tillgängliga på hemsidan www.gardesloppet.com . Hela arrangemanget äger som vanligt rum på Djurgården i Stockholm och datumet är 30 maj. Om man tittar i startlistorna ser man att det är totalt 53 bilar och motor och motorcyklar tillverkade 1931 och tidigare som är anmälda. Merparten av dessa är T- och A-Fordar, men det finns enstaka representanter för märken som Chevrolet, Fiat, Amilcar, Cadillac, Reo, Harley Davidson, Scania-Vabis och Tidaholm. I Gärdes-loppets, ”kappkörningstävlingen”, äldsta klass är Bugatti det vanligaste märket med 5 vagnar av typerna, 37A, 40, 43 och 51. I startlistorna kan man också se att det är en hel del medlemmar från Mässing- & Nickelgruppen som är anmälda. Det går fortfarande att eftermäla sig via formulär på hemsidan (2010-04-29)

 

Tidig Vabismotor visas i Västerås

I samband med Aros Fordonsmarknad i Västerås kommer den arrangerande klubben, Aros Motorveteraner, att visa upp sin 1-cylindriga Vabismotor från tidigt 1900-tal. Motorn har sannolikt suttit i en av de tidigaste Vabisbilarna och som har använts vid Surahammars Bruk. Motorn kom i klubbens ägo för cirka 15 år sedan och har de senaste åren renoverats upp till körbart skick av en grupp ”daglediga” i klubben. På marknaden kommer man också att visa sin nyrenoverade ASEA lastbil från början av 1940-talet. Mer information finns på klubbens hemsida www.arosmotorveteraner.se (2010-04-28)

 

 

 

Nyupplagt på Originalafdelningen

”Originalafdelningen” fylls kontinuerligt på med ”nya” bilder från tiden då bilarna och motorcyklarna var nya och användes som bruksfordon. Så titta in på ”Originalafdelningen” då och då, oftast finns där något nytt att upptäcka! De senaste veckorna har avdelningen fyllts på med en hel del bilder från Stig Fransson i Kungsör. Merparten av dessa visar U-registrerade taxibilar och Cadillac är nog det mest förekommande fabrikatet. Men nya bilder finns även för Crossley, Delaunay Belleville, Parisienne (bild till höger), Presto, Scania-Vabis och Vinot & Deguingand. Värt att nämna är också den bild som Andreas Uddling har lånat ut och som visar resa i en stor Adler. Vi tackar förstås för dessa bidrag och hoppas samtidigt på fler bildbidrag. För att bidraga med bilder krävs inget medlemskap i Mässing & Nickelgruppen, utan vem som helst som har några passande bilder är välkommen att skicka in detta till webmastern. (2010-04-23)

 

Skåne Rundt med tema ”1910-talets mc”

När årets Skåne Rundt för motorcyklar -1939 körs 21-22 augusti kommer man att ha ”1910-talets mc” som tema. Det innebär att deltagare med motorcykel äldre än 1920 startar med en reducerad anmälningsavgift. Dessutom kommer att bonussystem att tillämpas som kommer att gynna deltagare på äldre motorcyklar. Därför kommer man nog att få se fler deltagare i de äldsta klasserna, Antik och Veteran, än vanligt. Som vanligt är det Motorcykelhistoriska Klubbens sydavdelning som står för arrangemanget av detta 2 dagars 50-mils rally. Anmälan ska vara inne senast 15 juli. Mycket mer information finns på www.mchksyd.com (2010-04-21)

 

 

 

Ångans dag i Mariefred 5 juni - För fordon 1939 och äldre

Ångas dag i Mariefred är ett traditionsenligt arrangemang som i år

firas lördag 5 juni 10.00-16.00. Från och med i år välkomnas särskilt

bilar och MC tillverkade 1939 och tidigare för att matchas ålder med

båtar och tåg på ett fint sätt.

 

Preliminärt blir det en ”Veteranfordonsutställning” nere på hamnplanen

strax intill Gripsholms Värdshus och här går det att göra en utfärd med

fordonen i den trevliga miljön i Mariefred. Till ångbåtsbryggan kommer

båtarna Mariefred och Ejdern att lägga till, samtidigt som en konsert

hålls. Medverkar gör Svenska järnvägars musikkår. Östra Södermanlands

Järnväg har förstås livlig trafik med sina ångloksdragna tåg på den smalspåriga järnvägen. På Rådhustorget pågår marknad med start 10.00. Bland övriga aktiviteter kan nämnas tivoli, konstutställning och

serveringar.

 

Förutsättningarna för en trevlig dag är alltså goda och vi hoppas att

detta ska locka många av Mässing och Nickelgruppens medlemmar och vi hoppas på ett årligt arrangemang tillsammans med Mässing &

Nickelgruppen. Mer information på imariefred.nu (2010-04-14/19)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körsällskapets vårrally

Ett 20-tal bilar av förkrigsmodell lär vara anmälda till Körsällskapets vårrally i trakterna kring Laholm/Båstad den 8-9 maj. Men om vädret blir bra tror arrangören att det kan bli en trevlig förkrigsträff med 30-40 fordon. De som anmäler sig nu lär få ordna med övernattning på egen hand. För deltagande i lunch, kvällsbuffé och fika tar arrangören emot anmälan ända till en vecka före rallyt. För dem som tar med egen fikakorg, så finns det inga anmälningskrav. För ytterligare information kan Arne Gunnarsson kontaktas. (2010-04-08)

 

Glad Påsk!

Vi vill med vidstående bild önska alla mässing- och nickelvänner en riktig Glad Påsk! ”Nyhetsredaktionen” har begränsad bemanning under helgen, men skicka gärna in bilder, länkar, nyheter mm för inläggning på hemsidan efter påsk. (2010-04-01)

 

 

 

 

 

 

 

 

   

© 2010 Automobilhistoriska klubben Mässing- & Nickelgruppen webmaster@massingnickel.se