Active button  Startsida
Active button  Mässing- & Nickel
  Kontakt
  Nyheter
  Kalendern
  Evenemang
  Bilder/Film
  Tekniska tips
  Forum och länkar
  AHK
 
Nyheter
 

På den här sidan lägger vi upp nyheter och aktuell information från gruppen, större uppdateringar av hemsidan samt annat som kan ha ett intresse för gruppens medlemmar.

Tipsa gärna om nyheter: massingnickel@sorliden.se. I den här nedladdningsbara filen finns instruktioner hur du kan bidraga med text och bilder.


Bild: PreWarCar

Unik chans att återbörda Prins Bertils Bugatti till Sverige


Nu finns en chans att förvärva ett stycke svensk motorhistoria. Det handlar om Prins Bertils Bugatti Typ 35 (chassinummer 4791) som nu till salu för första gången på över femtio år. Bilen i fråga är byggd 1926, men har genomgått en del modifieringar genom åren. Dess tidigaste historia är inte helt klarlagd, men den köptes av Bertil på 30-talet, och registrerades i Sverige 1937. Året därpå såldes den och genomgick sedan ett antal ägare och kördes i flera tävlingar. Sedermera hamnade bilen 1966 hos Per Larsson som renoverade den. När han flyttade till Frankrike följde bilen med, och han hade kvar den till 2013, då den såldes till nuvarande ägaren.

Försäljningen sköts av William I'Anson Ltd i Storbritannien. Läs mycket mer detaljerad information om bilen på deras hemsida HÄR. Priset ryktas vara 2,5 miljoner pund, alltså över 30 miljoner kronor.

(2023-03-23)


Inbjudan till Styrkeprovet 2023 i Danmark


Idag har Dansk Veteranbil Klub (DVK) skickat ut inbjudan till årets Styrkeprov den 10-13 augusti. Det kommer köras på Nordsjælland i trakten kring Hillerød och Roskilde. Utgångspunkten kommer vara Bymose Hegn Hotel i Helsinge, cirka 30 km från Helsingør, så det är nära till svenska förbindelser.

Som vanligt är evenemanget öppet för fordon upp till 1925 års modell, och rallysträckningarna kommer vara anpassade för dessa fordon. Detta är ett arrangemanget som roterar mellan de skandinaviska länderna, förra året gick det i svenska Varberg, och i år är det alltså danskarnas tur att anordna.

Hela inbjudan kan läsas HÄR (pdf). Mer information och anmälningsblankett finns på DVK:s hemsida HÄR. Anmälan stänger den 1:a maj.

(2023-03-14)


Flera äldre fordonssamlingar till salu på Sajab Auktioner


Alldeles snart startar en auktion av en motorcykelsamling av Sajab Auktioner. Det är Boa & Robbans Collection som ska säljas. Här ingår flera tidiga motorcyklar, bland annat Indian och Husqvarna. Detaljerad information om objekten har dock inte publicerats ännu.

Auktionen pågår den 15:e mars till 1:a april. Läs mer på Sajabs hemsida HÄR.

Senare under året kommer ytterligare en intressant auktion hållas. Just nu finns bara en liten notis på Sajabs hemsida om denna kommande auktion, och där skymtar vi en bekant bil, Eldredge 1904. Denna ägs idag av en Mässing&Nickelmedlem, men är som synes snart till salu.

(2023-03-11)


Peugeot Typ 2 1890.

Inbjudan till firande av Sveriges första bilfärd i Norrköping


Den 7-9 juli bjuder Norrköpings Veteranbilklubb och Svenska Peugeotklubben in till firande av Sveriges första bilfärd.

Ungefär samma datum, men år 1891, kördes den allra första svenska färden med en serietillverkad bil i just Norrköping. Denna spännande historia har under de senaste årens forskning kommit i dagen, en historia som kullkastar mycket av det bilhistoriker i olika länder trott tidigare.

Vi vill nu manifestera denna tidiga bilfärd med att ånyo köra på samma gator och vägar som pionjärerna gjorde för 132 år sedan.

Inbjudan vänder sig till de som vill komma till Norrköping med ett motorfordon tillverkat till och med år 1931. Inbjudan riktar sig också till ägare av Peugeot automobiler och motorcyklar av alla årsmodeller, ty det var en bil av detta fabrikat som körde runt i Norrköping flera år före förrförra sekelskiftet.

Mer detaljerad information och anmälan: Inbjudan (pdf-dokument).

(2023-03-04)


Bilder från Styrkeprovet 2022 i Varberg


Ett gäng bilder från förra årets Styrkeprov i Varberg har lagst till under Evenemangsbilder. Det är bilder från första rallydagen, där färden gick till Ästad vingård.

Vi väntar fortfarande på inbjudan till årets Styrkeprov på Sjælland.

(2023-03-04)


2023 års T-Fordsmarknad i Vingåker den 20:e maj


Ett av Bosses projekt. En T-Ford 1926:a.

T-Fordklubben bjuder även detta år in oss i Mässing&Nickel till marknad i Vingåker:

Den 20 maj är det dags för T-Fordsmarknad (den 9:e i ordningen). Vi håller liksom tidigare till hos Bo Söderqvist (Rödfärgaren) i Vingåker. Liksom förra årets marknad, är Mässing & Nickel samt A-Fordarna (t.o.m. 1931) inbjudna att deltaga. Sortimentet omfattar delar och tidstypiska tillbehör/saker till T-Ford, A-Ford och fordon tillhörande Mässing och Nickelgruppen. Den stora marknadsplatsen är nu ytterligare utbyggd. Det finns gott om plats för både säljare och besökare. Vi startar vid 9, och avslutar vid 14-tiden. Försäljning av kaffe, smörgåsar och korv, kommer att ordnas till självkostnadspris.

Med vänlig hälsning
Håkan Löfdahl
Svenska T-Fordklubben

Läs mer om plats och kontaktpersoner i INBJUDAN (PDF-dokument).

(2023-02-23)


Bild: Bilweb Auctions

Svensktillverkad DS 500 1924 till salu på Bilweb Auctions


Idag börjar bjudgivningen i Bilweb Auctions senaste auktion, Marsauktionen. Äldsta objektet är en DS 500 motorcykel från 1924. Dessa motorcyklar byggdes av David Senning i Dalarna åren 1924-27 och detta exemplar är i ett orenoverat och patinerat skick. Redan under första dagen är buden uppe i 120,000 och det är en vecka kvar på budgivningen. Auktionen avslutas nästa torsdag den 2:e mars, och annonsen kan läsas HÄR. Även en 1930 års A-Ford stationsvagn med ett lustigt val av inredning är med i auktionen. Läs mer om den HÄR.

(2023-02-23)


Gärdesloppet


I år hålls Gärdesloppet den 4:e juni på Djurgården i Stockholm. Som vanligt blir det först kortege genom Stockholm, och sedan utställning med Concourse de Charme och regularity tävlingen Prins Bertil Memorial. I tälingen finns en kategori speciellt för de äldsta fordonen, Pre-war för fordon upp till 1944. Anmälan till evenemanget är öppen och görs på KAK:s hemsida.

Här nedan presenteras några bilder från fjolårets Gärdeslopp i juni 2022, inskickade till Mässing & Nickel förra året.

(2023-02-17)

Tekniska museet deltog i Gärdesloppet 2022 med fyra fordon. På bilden ses Stefan Edlund rattandes museets Renault 1901. Tillsammans med Göran Flank såg de till att denna fick rulla under dagen. Med på plats var även två De Dion-Bouton samt den unika Vabis 1897 som Aros motorveteraner kort innan Gäresloppet hade premiärkört utanför Tekniska museet.

Mässing&Nickelmedlemmen Torbjörn Sterner från Lundsbrunn ställde ut sin T-Ford Touring 1914. Detta är en av vårt lands tidigaste bilar att brukas som veteranfordon. Den deltog i många evenemang redan på det tidiga 50-talet, då ägd av Nils Larsson i Älgarås. Torbjörn tog hand om bilen våren 2018 och gjorde den då återigen körbar. I augusti 2019 kunde den åter besiktigas.

Rolf Welde kör en mycket ovanlig bil av det franska fabrikatet Benova från 1927. Detta var en utvekling av en tidigare bil kallad Benjamin. Flera olika modeller fanns och Rolfs är en av de mindre modellerna, Typ B3 med fyrcylindrig sidventilsmotor.

Bugatti-mannen Anders Wahlgren deltog med en nyrenoverad Bugatti Typ 22 Brescia 1925. Detta märke ligger honom varmt om hjärtat. Han gjorde exempelvis en dokumnetär om Bugatti på SVT för ett par år sedan.


En av fordonen i museets Handling Collection, Renault 1901, som deltagit i London-Brighton VCR och Gärdesloppet.

Mässing&Nickelträff på Tekniska museet


Lördagen den 28:e januari hade Tekniska museet bjudit in till föredrag och visning av sin senaste utställning Zero City - I Bakcspegeln. I samband med detta passade Mässing&Nickel-gruppen på att anordna en träff på Tekniska museet, på initiativ av Göran Flank.

Dagen började med en gemensam lunch för alla Mässing&Nickel-medlemmar. Det bjöds på smörgåstårta och trevliga samtal. Många både välkända och nya ansikten dök upp, de nyaste hade gått med i Mässing&Nickel bara veckan innan träffen. Totalt hade 34 personer anmält sig till lunchen, vilket inte bara innefattade deltagare från Stockholmsområdet, utan det kom även folk från exempelvis Tärnsjö, Linköping och Gotland.


Gert (till höger) presenterar här museets Vabis 1897.

Efter lunchen startade en guidad visning av utställningen I Bakcspegeln. Vid mikrofonen stod före detta intendenten på museet, Gert Ekström. Han gick igenom en timmeslång presentation av de utställda fordonen från perioden 1895-1940. Detta var även öppet för andra intressenter, och det var således även en del personer som inte kom från Mässing&Nickel där, främst folk från TMV (föreningen Tekniska Museets Vänner). Totalt lyssnade ett 70-tal personer på guidningen. Därefter togs en kort fikapaus, och några minuters småprat senare var det dags för föredrag i museets hörsal.

Det första av tre planerade föredrag hölls av Tekniska museets chef för samlingar och arkiv, Christian Stadius. Han presenterade museets så kallade Handling Collection, ett initiativ där fordon i den mån det är görbart ska hållas i körbart skick. De senaste åren har flera bilar genomgått denna behandling, bland annat Renault 1901, Vabis 1897 och flera De Dion-Bouton, som alla nu är körklara och deltar i olika evenemang. Nästa bil på tur är den Milburn Electric museet äger, som planeras att köras i sommar. Dessutom finns planer på att göra museets T-Ford 1920 körbar. En tanke är att kunna köra den på etanol. Christian presenterade även en vision han har om att skapa ett nytt garage på museiområdet där fordonen i Handling Collection kan höra hemma. Detta skulle kunna bli ett centrum för att skapa fordonsrelaterade aktiviteter, och öka intresset för denna del av museets samlingar.


Göran Flank under sin presentation. Här gestikulerar han mot museets genomskärning av en T-Fordmotor.

Efter Stadius var det Mässing&Nickel-medlemmen Göran Flanks tur att hålla ett föredrag om bilens utveckling i Sverige, från den första importerade bilen 1891 upp till 1930-talet, med tonvikt på de tidiga åren. Efter detta visade Lennart West (MHRF-man, tillika Mässing&Nickel-medlem) upp det tredje och sista planerade föredraget. Detta gjordes i form av ett bildspel med blandade bil- och motorcykelbilder, varav en hel del från det egna familjealbumet.

Efter detta bjöds även på ytterligare två bonusframträdanden. Först presenterade Mässing&Nickel-medlemmen Per Westerberg de framsteg som gjorts i hans renovering av en ovanlig sexcylindrig Brasier från 1910 med svensktillverkad specialkaross. Till sist tog även Mässing&Nickel-medlemmen Lars Öhman plats på scen. Dels visade han en film från sommarens Styrkeprov i Varberg, dels presenterade han ett förslag. Hans förslag är att vi som äger dessa mer ovanliga fordon ska skriva ned en beskrivning om våra bilar. Inte bara dokumentera bilarnas historia, utan även göra en användarmanual som beskriver hur man handskas med bilen. Hur man underhåller, hur man startar och hur man kör den. Lars har själv skrivit ett sådant dokument om sin bil, och vill nu starta ett projekt inom AHK där fler medlemmar gör likadant. De som är intresserade av detta kan ta kontakt med Lars Öhman. Då blir han glad!

Vi riktar ett stort tack till Göran Flank, Tekniska museet och alla andra inblandade för en lyckad dag!

(2023-02-01)


 


Äldre nyheter

 

Februari 2010

Mars 2010

April 2010

Maj 2010

Juni 2010

Juli 2010

Augusti 2010

September 2010

Oktober 2010

November 2010

December 2010

Januari 2011

Februari 2011

Mars 2011

April 2011

Maj 2011

Juni 2011

Juli 2011

Augusti 2011

September 2011

Oktober 2011

November 2011

December 2011

Januari 2012

Februari 2012

Mars 2012

April 2012

Maj 2012

Juni 2012

Juli 2012

Augusti 2012

September 2012

Oktober 2012

November 2012

December 2012

Januari 2013

Februari 2013

Mars 2013

April 2013

Maj 2013

Juni 2013

Juli 2013

Augusti 2013

September 2013

Oktober 2013

November 2013

December 2013

Januari 2014

Februari 2014

Mars 2014

April 2014

Maj 2014

Juni 2014

Juli 2014

Augusti 2014

September 2014

Oktober 2014

November 2014

Juni 2015

Juli 2015

Februari 2016

Mars 2016

Oktober 2016

November 2016

December 2016

Januari 2017

Februari 2017

Juni 2019

Juli 2019

Augusti 2019

September 2019

Oktober 2019

November 2019

December 2019

Januari 2020

Februari 2020

Mars 2020

April 2020

Maj 2020

Juni 2020

Juli 2020

Augusti 2020

September 2020

Oktober 2020

November 2020

December 2020

Januari 2021

Februari 2021

Mars 2021

April 2021

Maj 2021

Juni 2021

Juli 2021

Augusti 2021

September 2021

Oktober 2021

November 2021

December 2021

Januari 2022

Februari 2022

Mars 2022

April 2022

Maj 2022

Juni 2022

Juli 2022

Augusti 2022

September 2022

Oktober 2022

November 2022

December 2022

Januari 2023


                                      © 2023 Automobilhistoriska klubben Mässing- & Nickelgruppen webmaster@massingnickel.se