Nyheter februari 2010
 

Projektbilder

Sidan "Projektbilder" är nu skapad. Den sidan är en undersida till "Bilder/Film". För att det ska bli något innehåll på sidan "Projektbilder" krävs det att gruppens medlemmar skickar in bilder på pågående renoveringar och objekt. Förhoppningsvis finns det något innehåll på sidan då hela webbplatsen ska demonstreras i samband med Mässing & Nickelträffen om ett par veckor. (2010-02-26)

 

Bild & filmsidan

Webbplatsens huvudsida för bilder och filmer har nu skapats. Underliggande sidor för "Fordonsbilder" och "Evenemangsbilder" har också skapats. Förhoppningen är nu att gruppens medlemmar hjälper till att skicka in fler bilder. Undersidorna för "Projektbilder" och "Originalafdelningen" kommer att skapas inom den närmaste tiden. (2010-02-25)

 

Mässing & Nickelträff hos Scania i Södertälje

Mässing & Nickelgruppen anordnar "vårvinterträff" hos Scania i Södertälje söndagen den 14 mars. Samling vid porten till Scanias huvudkontor sker 11.30. På programmet står förstås visning av Scania fordonsmuseum "Marcus Wallenberhallen" med bilar, lastbilar, bussar, motorer mm. Vi kommer även att få göra ett besök i renoveringsverkstaden, vilken normalt inte är tillgängligt för allmänheten. Vi kommer sedan att diskutera gruppens nya hemsida och denna kommer också att demonstreras. 2010 års evenemang inom gruppen kommer även att diskuteras, dessutom kommer det att finnas utrymme för övriga frågor. Det kommer att serveras landgång med dryck till självkostnadspris (70 kr). Träffen beräknas hålla på till 16-tiden. Anmälan behövs för att vi skall kunna beräkna antalet landgångar! Ring, 0411-621 48, eller mejla Gunnar Geijer senast fredag 12 mars före 12.00! (2010-02-23)

 

 

Länksidan

Länksidan heter numera "Forum och länkar" (tidigare "Länkar och forum") och länkarna till forumen ligger nu överst på sidan. Detta efter ett förslag från Göran Flank (2010-02-17)

 

Upplägg för sidan "Tekniska tips"?

Undersidan för "Tekniska tips" har nu skapats. Hur vill vi att den ska se ut, var ska finnas där och vad vill få ut av denna? Som ett förslag ligger nu ett antal rubriker/kategorier upplagda. Man kan tänka sig undersidor för dessa där man dels kan presentera eget material, alternativt länka vidare till andra ställen på Internet.

Texten på startsidan har ändrats efter förslag från Göran Flank (2010-02-15)

 

Länksida skapad

Webbplatsens länksida har nu skapats och ett antal länkar finns redan upplagda. Nu gäller det att alla försöker hjälpa till med ytterligare intressanta länkar! Synpunkter på den nuvarande uppdelningen i kategorier är välkomnas också - kanske saknas något väsentligt? (2010-02-12)

 

Classic Car Week anordnar rally för förkrigsbilar

En av nyheterna under årets Classic Car Week blir ett "Förkrigsrally" som kommer att vara öppet för bilar tillverkade senast 1942. Start och mål kommer att vara i Rättvik och datumet är 2 augusti. Håll utkik efter med information få Classic Car Weeks hemsida. (2010-02-12)

 

Hemsidesarbetet fortsätter

Efter den feedback som kommit in har nu hemsidan fått en "knapp" för startsida. Textjusteringar har också gjorts på "Startsida", "Mässing- & Nickel" och "Kontakt". Flera av ändringarna gäller "bilar" som bytts ut till "fordon", alternativt "bilar och motorcyklar". Sidan för "Evenemang" har skapats och ett utkast till text för "Styrkeprovet" och "Mälaren Runt" har tagits fram. När det gäller "Mässingträffen" och "Vinterträffen" behövs hjälp med både text och bilder! Arbetet kommer närmast att inriktas på sidan för "Länkar och forum". (2010-02-11)

 

Motorcyklar i gruppen

Efter diskussionen i gruppen verkar det som det finns en enighet att vi på allvar ska välkomna ägare av motorcyklar tillverkade senast 1931. Redan nu finns det det antal motorcyklar med i vårt register och vi vet att vi redan har ytterligare medlemmar som äger tidiga motorcyklar, trots att de senare inte är listade i registret. Ägare till bilar och motorcyklar har ju mycket gemensamt så det här är att se som en naturlig utveckling. Vid förra årets arrangemang under Motorhistoriska Dagen på Skansen deltog fyra cirka 100-åriga motorcyklar, vilket såg ut att uppskattas.
(2010-02-11)

 

Gruppens hemsida

Gruppen har fått en egen domän http://www.ahk-massing-nickel.se/ på internet. En hemsida är redan upplagd, men en mer genomarbetad hemsida kommer att bli tillgänglig på samma adress inom ett par veckor om allt går enligt planerna.

Förhoppningsvis ska den nya hemsidan bli ett lyft för gruppen och dess verksamhet. Det innebär också att vi får en ny kanal att nå ut till nya medlemmar. (2010-02-10)

 

Styrkeprovet i Norge

Styrkeprovet arrangeras i år av Norsk Veteranvogn Klubb 5-8 augusti. Arrangemanget kommer att äga rum i trakterna kring Gjøvik, Norges största insjö och beläget cirka 12 mil norr om Oslo.

Sista anmälningsdag är 1 april. Information och anmälningsblankett kan laddas ner från kalendersidan. Samma information finns förstås också på NVK:s webbplats http://www.norskveteranvognklubb.no (2010-02-10)


   

© 2010 Automobilhistoriska klubben Mässing- & Nickelgruppen webmaster@massingnickel.se