Nyheter februari 2012
 

Reading Standard projektet löper på i Nostalgia

 

Renoveringsföljetongen i Nostalgia där man får följa renoveringen av MC Collections Reading Standard 1920 löper på. I del 6 i det nu aktuella numret, 3-2012, berättas om förberedelser inför lack och övrig ytbehandling. Bland annat redovisas hur motorcykelns tank reparerades. 

Om lite drygt en månad är det meningen att den färdigrenoverade hojen ska visas på Custom Motor Show i Jönköping.  Men innan dess fortsätter projektet i nummer 4-2012 som ska finnas ute i handeln den 8 mars.

(2012-02-26)


DN.se Motor skriver om Gustaf Dalén och AGA-bilen

 

På motoravdelningen på Dagens nyheters webbplats finns just nu en artikel om innovatören Gustaf Dalén och den tyska AGA-bilen. Det är DN:s Jacques Wallner som tagit fram artikeln och han intervjuat Bo Köhler som är sekreterare i Gustaf Dalénsällskapet. Artikeln illustreras med bilder på den vita AGA-bil från 1919 som ägs av Ernst Schaffer, men som är utlånad till Dalénmuseet i Stenstorp.

Denna bilmodell baserades på en konstruktion som tagits fram av det belgiska F.N.-bolaget. Licenstillverkning av biltypen kom också igång hos Thulin i Landskrona. Hela artikeln nås via ett klick på följande LÄNK.

(2012-02-17)


Dags för anmälan till Styrkeprovet i Legoland

 

Årets Styrkeprov arrangeras av Dansk Veteranbil Klub veckoslutet 9-12 augusti. Centrum för rallyt blir Legoland Village Familie Hostel i Billund där det kommer att erbjudas olika boendealternativ.

Rallyt är öppet för bilar tillverkade senast 1925 och man har maximerat deltagarantalet till 60 fordon. Vid fördelning av platser kommer de äldsta fordonen att prioriteras, vilket är i linje med Styrkeprovets regler från 1983.

Sista anmälningsdag är 1 april. Mer information och anmälningsblankett finns i officiella inbjudan som kan laddas ner HÄR i pdf-format (ca 0,5 Mb). (2012-02-12)

 

 

 


Mässing & Nickelafton med A-Ford-tema 20 februari

 

Mässing & Nickel ansvarar för programmet hos AHK i Bromma den 20 februari. Temat för kvällen är A-Ford och Bertil Björkman från Svenska A-Fordarna är inbjuden gäst. Bertil kommer att berätta om Åsa-Nisses A-Ford, Eulalia III, som han nu äger. Den bilen var ju nyligen med i ett reportage i Classic Motor.

Men det kommer också att bli bildvisning och berättelser från de stora gränsträffarna för A-Ford. Det blir alltså en höjdarkväll i sidspisarnas tecken! Observera startiden 19:28 (1928 var första årsmodellen för A-Forden). (2012-02-03)

 

 

                                      © 2012 Automobilhistoriska klubben Mässing- & Nickelgruppen webmaster@massingnickel.se