Active button  Startsida
Active button  Mässing- & Nickel
  Kontakt
  Nyheter
  Kalendern
  Evenemang
  Bilder/Film
  Tekniska tips
  Forum och länkar
  AHK
 
Nyheter februari 2022
 

 


Jubileumsutställning om Volvo på Köpings Bil- och Teknikhistoriska Samlingar


Årets specialutställning på Bil- och Teknikhistoriska Samlingarna i Köping kommer fokusera kring Volvo. Detta med anledning av att det är 80 år sedan Volvo tog över Köpings Mekaniska Verkstad, som byggde Volvos växellådor. KMV var redan vid Volvos start 1927 leverantör av växellådor och har fortsatt med det genom åren. 1942 togs sedan verksamheten över av Volvo, och finns kvar än idag som Volvo Powertrain. Byggnaden där museet håller till är dessutom väldigt passande till årets tema, eftersom det är KMV:s gamla fabrikslokaler.

Utställningen öppnar den 1:a maj och de äldsta bilarna kommer innefatta både en ÖV4 och LV4. Ett inslag om den stundande utställningen kan ses på Västmanlands Television. Den 2:a april kommer även Bil- och Teknikhistoriska Sällskapet hålla sin traditionsenliga marknad i Köping.

(2022-02-19)


Bild: Jäderfors Garage.

A-Fordobjekt på Hammarskroten utanför Sandviken


En av våra läsare tipsar om att det står ett A-Fordobjekt på Hammarskroten utanför Kungsgården, i Gästrikland. Bilen kan ses en kort stund kring 5 minuter in i detta klipp på YouTube. För den som är intresserad av att rädda vad som räddas kan är det bara att kontakta Hammarskrot Bildemontering och se om den fortfarane finns kvar.

Uppdatering: Objektet blev förstört i en brand för ett antal år sedan och ägs av skrotens ägare, men är inte till salu.

(2022-02-09; Uppdaterad: 2022-02-10) 

                                      © 2022 Automobilhistoriska klubben Mässing- & Nickelgruppen webmaster@massingnickel.se