Active button  Startsida
Active button  Mässing- & Nickel
  Kontakt
  Nyheter
  Kalendern
  Evenemang
  Bilder/Film
  Tekniska tips
  Forum och länkar
  AHK
 
Nyheter maj 2021
 

 


Styrkeprovet flyttat till 11-14 augusti 2022


Tidigare har vi meddelat att Styrkeprovet var tänkt att hållas den 4-7 augusti nästa år, med utgångspunk vid Varbergs Kusthotell. Dock meddelar hotellet att det inte finns någon möjlighet att boka den helgen, utan Styrkeprovet kommer istället förpassas till veckan därpå, alltså den 11-14 augusti 2022. I övrigt är arrangemanget oförändrat.

(2021-05-25)


T-Fordmarknad i Vingåker


Även denna säsong är kantad av framskjutna och inställda evenemang. Bland annat har Styrkeprovet, som tidigare nämnts, skjutits till 2022, och tillika har T-Fordklubben skjutit upp sitt sommarrally i Finland til nästa år. Men nu till helgen blir det i alla fall T-Fordmarknad i Vingåker. Platsen är hos Bo Söderqvist, och tiden är cirka 09-14 på lördag, den 22:e maj.

Mer information om marknaden, inklusive vägbeskrivning, finns på T-Fordklubbens hemsida: www.stfk.se (pdf).

(2021-05-19)


Foto: Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs stadsmuseum ska visa upp den äldsta Volvo-bilen


Göteborgs stadsmuseum har ett flertal mycket intressanta tidiga fordon med göteborgsanknytning i sina samlingar. För ett trettiotal år sedan visades dessa upp på dåvarande Industrimuseet i Göteborg. Samlingarna övergick dock på 90-talet till stadsmuseet och har tyvärr stått magasinerade sedan dess. Detta är synd eftersom dessa fordon ger en unik bild av stadens fordonshistoria och istället borde lyftas fram mer i museets utställningar.

Nu ska det åtminstone bli lite bättring på den fronten. Ett av fordonen ska nämligen äntligen visas upp för allmänheten. Det handlar om den äldsta bevarade Volvo-bilen. Bilen är den enda bevarade av de tio prototyperna från 1926. Den användes i flera år av Göteborgs-fotografen Sven Sjöstedt på hans tjänsteresor runt Sverige för SKF och Volvos räkning. Fram till 1939 gick den hela 40 000 mil, innan den donerades till Industrimuseet. Bilen ska nu få delta i en utställning kallad Grejen med Göteborg som öppnar vid Göteborgs 400-årsfirande den 4:e juni. Förhoppningsvis får vi se fler av fordonen från museets samlingar framöver.

(2021-05-07) 

                                      © 2021 Automobilhistoriska klubben Mässing- & Nickelgruppen webmaster@massingnickel.se